Sterk voor scholen

Sterk voor scholen


Rots en water weerbaarheidstraining

November 2016 hebben twee van onze medewerkers de Rots en Water docentenopleiding bij Freerk Ykema gevolgd. (www.rotsenwater.nl) De combinatie van de opleidingen Rots en Water en bewegingsagogie zorgen er voor dat deze training voor iedere doelgroep geschikt is.
Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Nijntje beweegdiploma (voor kleuters en peuters)

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de Nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

In december 2016 hebben Rosalie en Brenda de opleiding tot leider voor het Nijntje beweegdiploma gehaald en zijn zij bevoegd om peuters en kleuters beweegles te geven.

Individuele begeleiding bij gym-/zwemlessen

Soms lukt het een kind niet om mee te komen tijdens de gym- en zwemlessen omdat hij/zij motorisch nog niet sterk genoeg is of omdat het kind de grootte van de groep niet aan kan en daardoor individuele begeleiding nodig heeft. Zoekt u een dergelijke begeleiding? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij kunnen uw kind begeleiden ongeacht de hulpvraag. Vaak kan er vanuit het persoonsgebonden budget of vanuit een regeling van de gemeente en overheid kosten (deels) vergoed worden.

Ons team kent een diversiteit aan kwaliteiten. Zo beheerst één van onze collega’s gebarentaal en zijn we in het bezit van diverse diploma’s.

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op.